Nej. Alle kan deltage. Selv ned til 5-6 års alderen.

Gorm og Helene står klar til at lære dig alt hvad du behøver for at deltage.

Nej. Alle kan deltage! Hvis du ikke har mod på at deltage i at sætte de største og tungeste sejl, så er der også masser af opgaver der ikke kræver rå-styrke. Du skal dog være mobil, da vi har stejle trapper og skibet bevæger sig.

Når vi sejler i det Syd Fynske øhav er der MEGET LILLE sandsynlighed for søsyge.

Men, hvis du skulle være uheldig og mærke kvalmen, så har vi masser af aktiviteter og frisk luft til at afhjælpe symptomerne. Hvis vi ved vi skal sejle mere end et par timer i et farvand hvor der er mulighed for bølger siger vi det på forhånd så du har mulighed for at tage en af de søsygetabletter eller accu-pressur armbånd vi har til rådighed ombord.

Kun hvis du selv har lyst! Gorm og Helene elsker at lave mad, så hvis du hellere vil læne dig tilbage og nyde en god bog fra vores skibsbibliotek, eller gå en tur, så er du velkommen til det. Der er altid nogen der syntes det er hyggeligt at hjælpe.

   

Det mener vi heller ikke at det er 😉

Ikke hvis du ser på hvad du får for prisen:

  • 3-8 timers daglig sejlads om bord på Aron. (certificeret erhvervsskib af Søfartsstyrelsen)
  • Certificeret besætning – du er i sikre hænder under hele turen.
  • Sejlads instruktion, vejledning og undervisning – lige så meget du orker 🙂
  • Morgenmad,  frokost, aftensmad tilberedt ombord med fokus på økologi, sundhed og sæsonbestemte råvarer.
  • Kaffe, te og vand ad libitum.
  • Formiddags og eftermiddagssnacks.
  • Overnatning i delt to-personers kammer med håndvask og centralvarme.
  • Dyne og pude samt sengelinned.
  • Mulighed for morgen/aften hav-dyp for de friske.
  • Hyggeligt samvær med 10 gæster.
  • Du er med til aktivt at støtte og bevare den sejlende kulturarv.

Det syntes vi bestemt ikke! Der er altid noget at lave, om du er den eventyr lystne der har lyst til at styr, trimme sejl eller styre skibet, eller om du heller vil finde et stille hjørne og nyde roen og skibets unikke lyde og bevægelser.

Vi tilpasser altid sejladsen efter både vejret og gæsterne. Jo mere aktive og deltagende du er jo mere udfordrende og aktiv sejlads kan vi tilbyde. Hvis du derimod helst vil slappe af og ikke hale for meget i tovværk, så sætter vi lidt mindre sejl og holder lidt flere svømmestop.

   

Ja, vi har et ganske almindeligt træk & slip toilet. Det skyller ganske vidst med saltvand for at spare på ferskvandet, og der må kun komme tre ting i – tis, lort og wc-papir – for ellers stopper de små rør og pumperne.

Når vi er i havn anbefaler vi at bruge de altid meget pæne faciliteter i land.

Ja.

Vi har et brusebad om bord, hvor der er masser af varmt vand når vi har landstrøm, men vi anbefaler alligevel at bruge de altid meget pæne faciliteter i land.

Nej, Aron har 5 kamre med to enkeltkøjer i hver.

Vi har også køjer der passer til de bredskuldrede eller de extra lange.

     

Masser! Gorm har et motto om at vi starter stille og roligt ud, og så sætter vi ellers tempoet ned. Lige til vinden og sejlene kræver at vi er aktive igen.

Nej desværre.

Det er der kun sjældent mulighed for da Søfartstyrelsen kræver at vi er 4 professionel besætning ombord hvis vi skal sejle mere end 14 timer ad gangen pga. hviletids bestemmelser.

Kontakt os hvis det er noget du specielt ønsker, så kan det formegentligt arrangeres.

Vi har enkelte ture hvor distancen kræver det, for eksempel sejladsen til og fra Aalborg og Allinge, hvor vi sørger for at have ekstra besætning om bord.

Vi besøger en ny havn hver dag.

Nogle er smukke gamle købstæder som Svendborg, Faaborg og Sønderborg, andre er lidt mindre og mere stemningsfyldte som Marstal og Ærøskøbing og så er der alle de små øer med deres unikke ø-liv og stille små havne, der ofte er så små at vi må ligge på ydersiden. Vi forsøger altid at vise vores gæster en blanding af de forskellige typer havne.

     

Nej, overhovedet ikke. Der er masser af tid til at læne sig tilbage og nyde udsigten og lyden af bølgerne mod skibssiden og vinden i sejlene.

Ja. Vi prøver altid at tilpasse sejladsen så der er tid til at gå på opdagelse i de byer og øer vi besøger. Gorm og Helene kommer også gerne med anbefalinger til de bedste vandreruter ruter, badestrande og “Lokale vandhuller”.

Ja, Aron er udstyret med centralvarme. Der bliver blæst frisk varm luft ind på alle kamre hvis det er køligt udenfor.

Send dit spørgsmål til os